Kontakt oss

Vi hører gjerne fra deg med brukeropplevelser eller faglige henvendelser. Ta da kontakt med den varslingstjenesten som best retter seg til det du bruker regObs til.

Du kan også benytte et tilbakemeldingsskjema for å gi oss tilbakemeldinger på tjenesten. Vær oppmerksom på at ting som haster best tas med varslingstjenestene direkte eller på facebookgruppen.

Tilbakemelding på tjenesten

Vi har en faggruppe på facebook som diskuterer regObs teknisk og faglig. Lurer du på hvordan formidle det du ser best mulig på regObs så er dette siden du kan spørre på. Har du problemer med å registrere på appen eller regObs web så still gjerne spørsmålet her.

Faggruppe regObs på facebook

Kontaktinformasjon:

Snøskredvarslingen: e-post snoskredvarsling@nve.no eller telefon 48 88 01 00.

Flomvarslingen: e-post flomvarsling@nve.no eller telefon 22 95 93 60.snoskredvarsling@nve.no

Jordskredvarslingen: e-post jordskredvarsling@nve.no eller telefon 400 28 777.

Isvarslingen: epost isvarsling@nve.no.

Om regObs

regObs er et samlingssted for observasjoner og hendelser brukt i varsling og beredskapsarbeid. Den dekker Snøskredvarslingen, Isvarslingen, Jordskredvarslingen og Flomvarslingen hos NVE og er en del av flere verktøy vi har etablert sammen med varsom.no.

regObs legger opp til at alle kan bidra med data. Det er en åpen data policy. Vi legger tilrette for at regObs brukes av andre som gjør farevurderinger. Både den enkelte turgåer eller organisasjoner som gjør det som en del av sin egen kvalitetssikring

regObs behandler data som ferskvare. Når det er registrert så er observasjonene tilgjengelig for alle å lese.

Om data i regObs

Data på regObs produseres av brukerne av regObs og foreligger ”som den er”. Den kan inneholde feil og utelatelser. NVE gir ingen garantier for informasjonens aktualitet og tar ikke ansvar for at data kan gi feil eller villedende informasjon. Antall stjerner (1-5) beskriver kompetansenivået til den som leverer observasjoner. Uten stjerner er kompetansen ukjent eller lav.

Samarbeid

regObs er et samarbeidsprosjekt mellom NVE og Statens Vegvesen. Kartene for Fastlandsnorge leveres av Statens Kartverk og for Svalbardkart leveres av Norsk Polarinstitutt.

Betingelser for bruk

Data som ligger på api.nve.no er lisensiert under Norsk lisens for offentlige data (NLOD) som er kompatibel med CC Navngivelse 3.0 Norge (CC BY 3.0). Lisensteksten finner du på data.norge.no/nlod/ og creativecommons.org/licenses/by/3.0/no/deed.no.

Data som ligger på tjenestelaget er ”som den er”. Den kan inneholde feil og utelatelser. NVE gir ingen garantier for informasjonens aktualitet og tar ikke ansvar for at data kan gi feil eller villedende informasjon.

Les mer på http://api01.nve.no/apinvebetingelser.html