5 Snø observasjoner ved (Vest-Telemark/VINJE).
Observert av
Elisabet@obskorps
Kompetanse
*** (Kurset observatør. Observatøren har erfaring med å vurdere snøskredfare. Observatøren har grunnleggende kurs eller tilsvarende erfaring om bruk av regObs og Varsom. Kompetansen tilsvarer NVE sitt nivå 4a.)
Tidspunkt observert
6. desember 2018 kl. 13:00
Tidspunkt registrert
Sist endret

Skjul alle     Vis alle
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på E-post
Faretegn
Type
Kommentar
Annet faretegn (spesifiser)
Hulrom nederst mot bakken under et tynt skarelag, jeg har ikke registrert kantkorn over eller under skaren, men noen nåler, skaren består av avrundede korn, noe sammensmeltet. Antagelig smeltefryse skare. Det er hulrom under dette laget. Ved lille blokktest løsner det helt ned til bakken. Dette utgjør ikke noen fare nå men hvis det snør ned slik, vil det være et relevant faretegn.

Kommentar
Skrapt av på undersiden av den sprø skaren
Himmelretning
N
Værobservasjon
Nedbørstype
Ikke nedbør
Temperatur
-8,00 °C
Vindhastighet
0,0 m/s
Vindretning
Fra nord
Skydekke
90 %
Kommentar
Det har vært tåke fra morgenen, noe tåke rim på tre. Overskyet og stille. Det blåste opp mot ettermiddagen og begynte å snø.
Snødekke
Total snødybde
10 cm
Nysnø siste døgn
1 cm
Snøfuktighet
Tørr
Snødekkehardhet
Litt tørr løssnø (1-10cm)
Kommentar
Det er mindre snø på Hovden enn lengere nord. Men det er snødekke helt ned i bygda. Det er lett snø oppå en skorpe som bryter som «kjeks» helt nede mot bakken. Skarelaget er 0,3- 0,5 mm tykt og veldig sprøtt. Det er hulrom under skatelaget. Nede i bygda er ca 5 cm snø også her er det et tynt skatelag i bunn, det tynne skarelaget består av smelte fryse omvandlet snø, runde former, noen nåler er registrert. Gjelder i alle himmelretninger opp til ca 1000 moh, Jeg var ikke høyere . Mandag var det regn og mildt, tirsdag blåste det kraftig NV, tydelig snøfokk fra ca 1200 moh. Jeg har ikke vært oppe i høyden og vet derfor ikke hvordan den gamle snøen som ligger stedvis på ca 1250 moh henger sammen med den nye snøen.

Kommentar
Nordvendt
Copyright
Elisabet@obskorps
Himmelretning
Snøprofil

Himmelretning
SV
Skredfarevurdering
Skredvurdering
Det er generelt lite snø i fjellet rundt Hovden. Det er ikke skiføre. Man går helt til buns om man prøver. Der det eventuelt er rester av gammel snø som kan fungere som base, eller at det i høyden har blitt hardpakket av vinden. Kan det være lagdeling. Under ca 1200 moh er det ikke per nå ikke noe problem, hulrommet under sprø smelte fryse skare blir et problem når det eventuelt snør ned.
Utvikling
Avhengig av hvor nye snø som kommer oppå den snøen som har hulrom mot bunn, og hvordan lagdelingen eventuelt er i høyden. Faren vil øke med snømengde og vind, derfor vil jeg tro at faregraden går opp fra 1 til 2. D
Faregrad
faregrad 1 Liten
Varselets riktighet
Varslet faregrad er riktig
Kommentar
Det er riktig faregrad for regionen, for det er stor forskjell i snømengde fra eks. Hovden til Haukelifjell.
Stedsinformasjon
Laster kart
wait image
Varslingsregion
Vest-Telemark
Kommune
VINJE
Posisjoneringskilde
GPS i smartPhone
Moh
959 
+/- nøyaktighet
16 meter
Laster kart